• Kosár
Menü

Hírek

Keressük a legrégebbi működő benzines Stiga fűnyírót! - További részletek.....

Töltsön fel egy fotót 2018. október 30-ig egy a tulajdonában lévő és működő Stiga benzinmotoros fűnyíróról, fűnyírótraktorról rövid leírással és a legrégibb gép tulajdonosát megajándékozzuk egy új benzinmotoros fűnyíróval.

Keressük a legrégebbi működő benzines Stiga fűnyírót, fűnyírótraktort

 

Stiga több évtizedes múlttal és tapasztalattal rendelkező vállalat. Svédországban elsőként értékesített motorral hajtott fűnyírókat, és ők gyártották az első önjáró fűnyírót.

 

A környezetvédelem nagy hangsúlyt fektet az élhető, fenntartható környezet védelmére és kialakítására, ezen irányelveket figyelembe véve a Stiga volt az első a fűnyíró gyártó cégek közül, aki megtervezte és jóváhagyást is kapott egy környezetbarát motorral hajtott fűnyíró gyártására.

Visszatekintés…

Stig Hjelmquist, 1911. június 20-án született, Ebba Liljeqvist üzletasszony és az Algot Hjelmquist könyvelő gyermekeként.

1934. március 6-án Stig Hjelmquist, 23 évesen, 4000 svéd koronát kölcsönzött Tranas bankhivatalától, hogy elindítsa a "Firma Fabriksprodukter" társaságot. Nagyon lelkes és elhivatott volt, amikor 1934 tavaszán megkapta kezdeti tőkéjét.

Üzleti koncepciója meghaladta korát:"hírértékű termékek, szép formatervezés és jó minőség, valamint jobb marketing, mint a versenytársaké". Az első árjegyzék 1934. március 15-én jelent meg. Több termék bakelitből készült, mely "szinte törhetetlen".

Az 1950-es években Stig Hjelmquist, aki fegyvereket importált az USA-ból, megpillantott egy motoros forgó pengékkel rendelkező fűnyírót. Ez lett a legsikeresebb termékcsalád, kezdete a Stiga - kerti gépek számára.

Érdemes megjegyezni: már az 1950-es évek végén a Stiga adta el a kerekes fűnyírókat.

1964-ben már naponta 400 db gépet gyártottak. Az első elemes működtetésű fűnyíró ebben az évben készült el.

1971-ben Londonban és Helsinkiben is irodát nyitottak.

1976 június 4-én  Carl XVI Gustav megnyitotta a Stiga új, 18 000 m2-es gyárát, ezzel a legnagyobb fűnyírók gyártásával foglalkozó vállalatot tudhatta magáénak.

1978 Stig Hjelmquist 44 év után nyugdíjba vonult.

1983 A cég kerti és családi termékekre összpontosított.

1986 A Stiga lett a legnagyobb fűnyírógyártó cég Európában.

1999 A Park modell teljes új generációját indították útjára, valamint az első "Svanen" jelzésű, benzin hajtású fűnyírót a fogyasztók számára.

2000 A Stiga összeolvad a Castelgarden SpA-val, Európa vezető fűnyírók gyártójával és az Alpina Professional & Garden SpA-val. Együttesen létrehozták Global Garden Products (GGP) -et. A csoport egyre inkább a fűnyírók legnagyobb gyártójává vált.

A Stiga Európában folytatott bővülése folytatódik a Mountfield, az egyik legismertebb fűnyíró márkanév megszerzésével Angliában.

2004 4WD bevezetése. A négykerék hajtás hidraulikus. A folyamatos átvitel révén a vezető minden helyzetben beállíthatja a sebességet, független a terepviszonytól.  

2008 Beruházásoknak köszönhetően az újonnan felújított gyár két új összeszerelési vonalával évente 75 000 fűnyírót állít elő Tranasban.

Stiga mára Európa legerősebb cégévé nőtte ki magát. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kemper Kft.  lett a Stiga S.p.A. (Stiga kertigépek) hivatalos képviselete Magyarországon. 2018. tavaszától országosan elérhetővé vált a Stiga kertigépek teljes palettája a hivatalos márkaboltokon keresztül.

A hagyományoknak megfelelően minden stiga termék kiváló minőségű és kiváló teljesítményt nyújt. Ez ösztönzött bennünket a mostani felhívás közzétételekor is!

Részvétel a játékban:

Töltsön fel egy fotót 2018. október 30-ig egy a tulajdonában lévő és működő Stiga benzinmotoros fűnyíróról, fűnyírótraktorról rövid leírással és a legrégibb gép tulajdonosát megajándékozzuk egy új benzinmotoros fűnyíróval.

A nyereményt postai úton kézbesítjük vagy személyesen átvehető Balatonlellei üzletünkben.

Egyebek:

A Kember Kft. mindent megtesz a játék zavartalan lebonyolítása érdekében, azonban semminemű felelősséget nem vállal a játék során a technikai rendszerek bármely pontján bekövetkező esetleges meghibásodásokért, technikai hibákért. A játékban résztvevők a Kemper Bt-vel szemben kártérítési igénnyel nem léphetnek fel. A játékban való részvétel önkéntes és a fentiek automatikus elfogadását jelenti.